Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0297-563540
  • info@vanderschot.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

09-05-2018

Wanneer kiezen voor een doorlopende reisverzekering?

De vakantieperiode komt eraan. Eerst misschien nog een weekendje weg en daarna de zomervakantie. Ga je vaker per jaar? Overweeg dan een doorlopende reisverzekering.

Bij het boeken van een vakantie kun je iedere keer eenvoudig en snel een reisverzekering afsluiten, maar is dat ook slim? Krijg je kwalitatief een goede reisverzekering tegen een redelijke premie?
En is een doorlopende reisverzekering niet verstandiger? Want iedere keer een losse reisverzekering afsluiten is vaak aanmerkelijk duurder dan een doorlopende polis. En met een doorlopende polis heb je ook nog eens echt doorlopend dekking in het buitenland. Soms zelfs ook nog in Nederland.  

Wanneer kies je voor een doorlopende reisverzekering?

Een tijdelijke reisverzekering is gericht op één vakantie. Je bent eenmalig de premie en poliskosten verschuldigd en na de vakantie eindigt de dekking van de reisverzekering weer. Zodra je weer een nieuwe vakantie boekt, kun je weer een nieuwe reisverzekering kiezen. Uiteraard betaal je ook weer poliskosten.
Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je met de doorlopende reisverzekering vaak voordeliger uit. Zelfs met maar één vakantie kan de doorlopende variant goedkoper zijn. Bijvoorbeeld bij een langere vakantie.

Wat als de doorlopende reisverzekering niet meer uit kan?

Een doorlopende reisverzekering dient minimaal één jaar te lopen. Maar daarna is hij gewoon weer op te zeggen. Kiezen voor de doorlopende reisverzekering heeft dus alleen zin als je over een jaar gerekend goedkoper uit bent in vergelijking met de aflopende reisverzekering. Twijfel je hierover? Wij kunnen uitzoeken wat financieel het beste uit komt.

Vergeet de annuleringsverzekering niet

Een vakantie boek je vaak ruim vóór de vertrekdatum. Maar wat als jou in de tussentijd iets overkomt waardoor de vakantie niet door kan gaan? Want als de vakantie niet door kan gaan ben je nog steeds een groot deel van de reissom verschuldigd.
Met de annuleringsverzekering betaalt de verzekeraar deze kosten voor jou. De premie voor de annuleringsverzekering komt bij de meeste verzekeraars uit op een percentage tussen 4,5 en 6 procent van de reissom.
In de doorlopende reisverzekering kun je annuleringskosten ook meeverzekeren. Ook bij deze verzekering kan het al snel uit om voor de doorlopende verzekering te kiezen in plaats van een losse annuleringsverzekering.

Heb je al een doorlopende reisverzekering? Kijk goed of de dekking daarvan nog steeds past bij jouw komende vakanties. Is werelddekking nodig? Is wintersportdekking nodig? Wat doen we met een meeverzekerde ongevallendekking? Geef ons de gewenste wijzigingen bijtijds door. In ieder geval voordat je op vakantie gaat.  

En dan wensen wij je alvast een fijne vakantie

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens